Tips för att förlänga livslängden på din smartphones batteri

Att se batteritiden på sin smartphone sakta men säkert sjunka kan vara otroligt frustrerande, men det finns faktiskt vissa saker du kan göra för att förlänga batteriets livslängd och optimera dess kapacitet. Här nedanför ger vi dig våra fyra bästa tips!

Justera skärmens ljusstyrka

Skärmen på din smartphone är en av de största energitjuvarna, och en för hög ljusstyrka kan snabbt dränera batteriet. Justera ljusstyrkan manuellt till en lägre nivå eller använd automatisk ljusstyrka som anpassar sig efter omgivande ljus för att spara energi. Detta kan faktiskt ha en stor inverkan på hur länge ditt batteri varar under dagen.

Hantera dina appar och håll dem uppdaterade

Många appar körs i bakgrunden och drar batteri även när du inte aktivt använder dem. Gå igenom ditt appbibliotek och ta bort eller avinstallera appar som du sällan eller kanske aldrig använder.

Det är även viktigt att uppdatera dina appar och mobilens operativsystem regelbundet eftersom utvecklare ofta optimerar prestandan och batterianvändningen i nya versioner. Du bör få notiser om när det är dags för en uppdatering, men du kan även själv gå in under Inställningar och i mobilens appbutik för att se om det finns några uppdateringar tillgängliga.

Använd energisparlägen

De flesta moderna smartphones har inbyggda energisparlägen som kan aktiveras för att minska batteriförbrukningen. Dessa lägen begränsar vissa funktioner, minskar skärmens ljusstyrka och stänger av bakgrundsaktiviteter. Aktivera energisparläget när du vet att du inte kommer ha tillgång till en laddare under en längre tid.

Tänk på hur du laddar mobilen

Dina laddningsvanor kan påverka batteriets livslängd avsevärt. Försök att undvika att ladda batteriet till 100 procent eller låta det sjunka till 0 procent regelbundet. Det bästa är faktiskt att hålla batterinivån på mellan 20 och 80 procent för att förlänga batteriets livslängd.

Använd gärna originalladdaren eller en certifierad tredjepartsladdare för att säkerställa en stabil och säker laddning.