De vill skapa världens minsta mobiltelefon

De vill skapa världens minsta mobiltelefon

Precis när man trodde att gränsen var nådd kommer en annan galen idé flygandes. Den här gången handlar det om mobiltelefoner och företaget Zini Mobilers vars mål var att skapa världens minsta, funktionella telefon.

Luren kallas för Zanco och är nästan lika liten som en nyckel. Den är fyra gånger så liten som en iPhone och väger mindre än ett mynt, men går både att använda för att ringa och skicka sms. Tanken är att den ska kunna skickas iväg till kunder i maj 2018 och det finns möjlighet att förbeställa redan nu. Det är svårt att förstå att den överhuvudtaget existerar och du kan nästan behöva lägga händerna på ett eget exemplar för att tro din ögon.

Vad har man den till?

Zanco Tiny T1 är alltså världens minsta mobil och många undrar säkert varför den är värd att köpa. För det första är den lilla mobilen väldigt söt och det är en perfekt present till tekniknörden eller någon du tycker behöver ett gott skratt. Man kan nämligen inte annat än le när man får syn på den. För det andra är Zanco Tiny perfekt för nödlägen. Skulle du bli bestulen på din nuvarande mobil, tappa den på stan eller liknande kan Tiny ligga redo i fickan. På så sätt kan du enkelt skicka iväg ett sms eller ringa ett samtal för att förklara läget. Tiny är också perfekt för de som gillar att jogga, cykla eller ta del av andra svettiga utomhusaktiviteter när man inte har plats för en klumpig smartphone.

Fler detaljer kring världens minsta mobil

För de som fortfarande känner sig osäkra på om det är rätt beslut att förbeställa en egen Zanco Tiny T1 kommer här extra användbar information. Mobilen fungerar ihop med alla nätverk och det är enkelt att byta ut simkortet när och om man vill byta operatör. Telefonen kopplar upp sig till ett 2G nätverk och har ett batteri som varar i 180 minuter. Den är 46,7 mm lång och väger 13 gram och kan därför omöjligt vara i vägen. Tänk till igen, vem vill egentligen inte gå omkring med världens minsta mobil i fickan?