Lättare att få abonnemang med bra kreditvärdighet

Lättare att få abonnemang med bra kreditvärdighet

Ett vanligt problem i det svenska samhället är att det idag lånas otroligt mycket pengar. Aldrig tidigare har svenskar varit så skuldsatta som de är. Detta påverkar även kreditvärdigheten hos alla. Just kreditvärdigheten kan spela stor roll även vid mindre åtaganden, exempelvis när du tecknar ett mobilabonnemang. En sämre kreditvärdighet kan helt enkelt göra att du blir nekad. Därför kan det vara bra att byta till mer flexibla låneformer som exempelvis ett kreditkonto.

Fler kreditupplysningar kan leda till lägre kreditvärdighet

Det ligger för många i skymundan att flera kreditupplysningar faktiskt påverkar din kreditvärdighet negativt. Att ha genomgått ett flertal kreditupplysningar gör att din kreditvärdighet sänks. På så sätt ser inte din återbetalningsförmåga lika bra ut som den borde göra. Vid kreditupplysningar finns främst tre faktorer som företagen tittar på:

  • Inkomst
  • Eventuella betalningsanmärkningar
  • Antal kreditupplysningar

Du bör därför vara försiktig när du överväger att ta ett eller flera lån, då respektive lån genererar en kreditupplysning. En sämre kreditvärdighet kan innebära flera saker för dig. Det kan påverka hur stor din kredit blir om du väl får ta lån. Det kan även påverka huruvida du får skaffa ett mobilabonnemang eller inte. En dålig kredit kan alltså påverka dig på flera sätt. För att undvika detta är det klokt att välja mer flexibla låneformer, som ett kreditkonto där du kan låna flera gånger utan flera kreditupplysningar.

Ett kreditkonto kan minska dina kreditupplysningar

Om du är i stort behov av lån finns det alternativ som gör att din kreditvärdighet inte påverkas lika mycket. Ett kreditkonto innebär att du kan ta ut pengar när du behöver det och endast betala ränta på de pengar du faktiskt använder. Behöver du ta ett lån kan du jämföra olika alternativ av kreditkonton på Kreditkonto.nu. Fördelen med ett sådant är att du endast behöver genomgå en kreditupplysning, till skillnad från andra lån där du behöver genomgå processen varje gång du ansöker om lån.

Tips! Använd dig av kreditkonto om du är i behov av krediter. På så sätt minimerar du risken för stor påverkan på din kreditvärdighet.

Ett kreditkonto fungerar helt enkelt som en ersättning för vanliga lån. Samtidigt kan ett kreditkonto fungera som flera lån, då du kan ta ut pengar när du behöver det.